SKL Keuringsstation Claas Parts Doc Login Lid Koninklijke Metaalunie
Facebook logo Youtube logo

COM Keuring

COM keur logovca logo

 

In de Arbo-wet is sinds 1998 een artikel opgenomen dat preventieve veiligheid bij machines en apparaten moet bewerkstellingen. de zogenaamde “Richtlijn Arbeidsmiddelen”. Daarmee is het periodiek keuren van machines en apparaten wettelijk verplicht geworden.

Niet keuren is beboetbaar: normbedrag € 900 per machine of apparaat. Verzekeringsmaatschappijen kunnen het ontbreken van een keuring aangrijpen om aansprakelijkheid af te wijzen.

Om deze COM keuring uit te mogen voeren moeten de mechanisatiebedrijven VCA gecertificeerd zijn. Landtech Zuid is VCA gecertificeerd. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om veiliger te werken en het aantal ongevallen te verminderen. In feite is VCA veel meer dan een checklist. Het is een veelzijdig programma waarmee dienstverlenende bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem. Door steeds meer opdrachtgevers wordt het VCA-certificaat verplicht gesteld.

Heeft u vragen over deze keuring of over het VCA certificaat, of heeft u machines die COM-gekeurd moeten worden, neem dan contact op met onze Service Manager.

 

Kijk ook eens op site van COM-keur en VCA door boven op hun logo te klikken.

Landtech zuid | Achtergrond